Roparunteam Lelystad op pad !

Zaterdag 4 juni start de Roparun 2022 vanaf vliegveld Twenthe.

Dit jaar keert de Roparun weer traditiegetrouw terug in het pinksterweekend. Deze keer maken ruim tweehonderd teams zich op voor een editie door Nederland. Daaronder ook Team 197: Roparunteam Lelystad. Op zaterdag 4 juni vertrekken we vanaf evenementenlocatie Vliegveld Twenthe om, in estafettevorm, ruim vijfhonderd kilometer af te leggen en op maandag 6 juni te finishen op de Coolsingel in Rotterdam. Daarmee halen we geld op dat via Stichting Roparun wordt ingezet voor de ondersteunende zorg voor mensen met kanker.

Team Lelystad doet in 2022 voor de veertiende  maal mee aan de Roparun Een Roparun-team bestaat uit maximaal acht lopers. Zij trainden de afgelopen weken intensief voor de loop. Zij lopen ieder gemiddeld zo’n 65 kilometer, meer dan 1 ½ marathon. Daarnaast bestaat een team uit vier tot zes fietsers en nog vele begeleiders: chauffeurs, verzorgers, cateraars en organisatie.

Op pad kunnen we alleen maar gaan dankzij onze sponsoren. Een mooi voorbeeld daarvan is AST Cartechnics.AST Cartechnics Lelystad ondersteunt het team Lelystad met de schenking van twee navigatiesystemen. Jop Fackeldey, teamcaptain van Roparunteam Lelystad: “Een goed navigatiesysteem is van cruciaal belang om onze estafettelopers zonder stress en met succes over het parcours te leiden”.  Het team is dan ook erg blij met deze gift. Misja Kodde van AST Cartechnics: “ Wij zijn blij om op deze manier bij te kunnen dragen aan het Roparunteam Lelystad en het goede doel van Roparun”.

Maar ook Plus Postma – die het natje en droogje van ons team beschikbaar stelt –  of de Fa Kampstaal die ons rijdend hotel (een trailer met slaapplaatsen, douche en toilet)zijn onmisbaar.

Ons Roparunteam is gedurende het pinksterweekend te volgen:

  • Via Roparunlive (http://www.roparunlive.nl/# ) kun je, als je team 197 intikt precies zien hoe ver we zijn en wat onze te verwachten aankomsttijd is en je kunt zien hoe we vorderen.
  • Via twitter : @RoparunLelystad. Gedurende de hele rit twitteren we in welk routedeel we zijn, welke doorkomstplaats we passeren en vertellen we wat er gebeurt.
  • via facebook: /roparunteam.lelystad krijg je dezelfde informatie
  • Via de Roparun Social Media
  • Via Roparun Radio: http://www.roparunradio.nl