Activiteiten

Benefietvoorstelling Theatergroep Droog!

15, 16 en 17 november 2019

Avondvoorstellingen op 15 en 16 november€50,-
High-tea op 17 november €30,- 

Als onderdeel van onze fundraisingacties willen we op 15, 16 en 17 november 2019 een toneelvoorstelling met en tijdens een diner (15 & 16 november ) of high-tea (17 november) organiseren. Het gaat om de Toneelvoorstelling  ‘Nu even niet/Nu even wel’ van Maria Goos door theatergroep Droog. Deze voorstelling is een samenvoeging van twee korte toneelstukken van Maria Goos, ´Nu even wel´ en ´Nu even niet´. `Nu even niet´ gaat over vier vrienden, waarvan een aan kanker overlijdt. ´Nu even wel´ speelt een jaar later en gaat over de vrouw van de overleden vriend en zijn minnares. In de voorstelling zijn de scenes uit de twee stukken in elkaar verweven. Beide stukken spelen in een restaurant. Voor deze voorstelling wordt de boerderij van Boerkok omgebouwd tot een restaurant, waar de toeschouwers aan tafels zitten. Boerkok zorgt voor een voortreffelijke maaltijd met streekproducten. De acteurs spelen aan twee tafels tussen het publiek in. Op deze manier kan het publiek zich onderdeel van het stuk voelen.

In totaal zijn er voor de diners 160 (80 per avond) en voor de high-tea 80 kaarten beschikbaar. Een dinerkaart gaat € 50,- kosten, incl. 1 consumptie, en een kaart voor de high-tea € 30,–, uiteraard inclusief koffie/thee.

Locatie

De benefietvoorstelling vindt plaats in Boerkok Lelystad aan de Meerkoetenweg 9, 8218NA Lelystad .  Aanvang 20.00 uur, zaal open om 19.00 uur.

NATUURMARATHON 2019 – POWERED BY HANZEWERK

zaterdag 4 mei 2019

Bekijk de foto rapportage deel 1! >

Bekijk de foto rapportage deel 2! >

De marathon uitslag >

Deze marathon loopt door de ongerepte natuur van de Oostvaardersplassen tussen Lelystad en Almere en wordt dit jaar voor de 10e keer gehouden. De organisatie is nu in handen van Roparunteamlelystad, welke voorgaande jaren ook al hand- en spandiensten verrichtte. De opbrengst komt volledig ten goede aan Stichting Roparun.

Geheel in tegenstelling tot de tendens van groeiende deelnemersaantallen bij veel marathons, wil de Rietvelt Natuurmarathon kleinschalig en eenvoudig blijven met een maximum van 75 teams. De Rietvelt Natuurmarathon laat zich dus zeker niet kenmerken door entertainment, verzorgingsposten en ander vermaak op het parcours. Maar dat is ook niet nodig, want iedere deelnemer mag 42 kilometer lang een persoonlijke verzorger meenemen op de fiets.

Lopers die de afstand wel heel lang vinden hebben de mogelijkheid om deze marathon als duo te volbrengen; loper en fietser ‘ verdelen’ dan de afstand en lopen bij toerbeurt een zelf te bepalen aantal kilometers. Al met al levert dit een gemêleerd gezelschap op bij de start om 10 uur ’s ochtend bij watersportvereniging Het Bovenwater aan de Uilenweg ( naast camping ’t Oppertje).

De kosten zijn €27.50 per team ( sololoper + begeleider of duo ) en is inclusief lunch! Inschrijving vindt uitsluitend plaats via het bijgevoegde formulier en is mogelijk tot de dag van de loop.

 

SVOL CITY RUN 2019

donderdag 11 april 2019

De 3 scholenloop is een sponsorloop voor ons goede doel Roparun. De 3 scholenloop is een route van 9,2 kilometer, die langs alle 3 de scholen en het stadhuisplein loopt.

Leerlingen uit groep 1 van alle 3 de scholen (SGL, Rietlanden en ISG-Arcus) die onder het SVOL bestuur vallen doen mee. Van de Rietlanden doet ook groep 2 mee. Leerlingen uit hogere groepen, ouders en leerkrachten kunnen op vrijwillige basis aansluiten.

Er wordt deelgenomen in teams. Een team bestaat uit 4 deelnemers (team kan bestaan uit leerlingen maar ook leerlingen/ouders/ouderraad/in de mix…) De samenstelling bestaat uit 2 fietsers + 2 lopers. Men loopt in het run-bike-run systeem.

Op de 3 scholen start de loop gelijktijdig. De teams lopen het hele parcours en komen dus langs alle 3 de scholen. Op de route en bij iedere school is een stempelpost om de groep af te stempelen. Iedere school heeft zijn eigen kleur: Rood: ISG-Arcus; Blauw: Rietlanden en Groen SGL. Bij de start krijgt ieder een bidon als aandenken aan het evenement.

Het stadhuisplein wordt de plek van waaruit de Centrale presentatie plaats gaat vinden, welke op alles 3 de scholen te horen zal zijn. Ook nodigen we alle ouders en anderen uit om naar het stadhuisplein te komen om de kinderen – die daar allemaal langs komen – aan te moedigen. We zorgen daar voor een grote doorkomstboog, een DJ en gezelligheid

LICHTJESLOOP 2019

Let op: nieuwe datum in verband met de weersvoorspelling:

vrijdag 22 maart 2019

Je kunt je hier inschrijven >

Roparunteam Lelystad organiseert op vrijdag 22 maart 2019 de Lichtjesloop op en rond de atletiekbaan van AV Spirit. Iedereen die van hardlopen of wandelen houdt, kan meedoen. Voor de jongste lopers start om 19.15 uur de 800 meterloop. Om 19.30 starten de 4, 8 en 12 kilometerlopers. De loop gaat over een sfeervol verlicht parcours van 4 kilometer rond sportpark Langezand.

Inschrijven voor alle afstanden kan vanaf 18.30 uur. Het inschrijfgeld bedraagt 5 euro en komt geheel ten goede aan de goede doelen van de Roparun. Lopers krijgen glow-in-the-dark bandjes en mogen in verlicht tenue de sfeervol verlichte baan op.

En ook voor de niet-lopers is er genoeg te doen. De kantine van AV Spirit is open, en uiteraard wordt de inwendig mens niet vergeten. Monibarista is er met heerlijke koffie en Lenja bakt haar geweldige crepes.

ERWTENSOEPVERKOOP 2019

26 januari en 2 februari 2019

Snert verkoop voor het goede doel!

De verse erwtensoep van Verhoeff salades en snacks is die zaterdagen tussen 10.30 uur en 16.30 uur verkrijgbaar bij PLUS Postma, AH Voorhof en Deen Warande.