PRACHTIGE OPBRENGST EERSTE EDITIE VAN SVOL CITYRUN!

De eerste editie van de SVOL cityrun heeft het prachtige bedrag van € 11.332,38 voor Roparunteam Lelystad opgeleverd. Dit bedrag werd maandag 8 mei tijdens een feestelijke bijeenkomst bij de hoofdsponsor van Roparunteam Lelystad, KFC Lelystad, bekend gemaakt.

Op 13 april jl. hebben ruim 800 eerstejaars leerlingen van de SGL, Rietlanden en ISG Arcus meegedaan aan de SVOL cityrun. In een runbikerun verzamelden ze geld voor Roparunteam Lelystad. Alle leerlingen hebben een parcours van ongeveer 9 kilometer afgelegd tussen de drie scholen, met een feestelijke doorkomst op het stadhuisplein. Vanaf het stadhuisplein vond de centrale presentatie plaats en deed radio Lelystad live verslag van het evenement.

Naast de leerlingen van de scholen liepen ook 2 prominententeams mee en 7 teams van Flevoland fietst tegen kanker.

“Alle drie de scholen hebben ontzettend hun best gedaan om een zo hoog mogelijk bedrag voor de goede doelen van de Roparun bij elkaar te krijgen. En met een opbrengst van ruim 11.000 euro is dat natuurlijk ontzettend goed gelukt! We zijn trots op onze leerlingen die zo’n mooie prestatie geleverd hebben!” aldus Barry Lommen, voorzitter van de SVOL..

KFC, de hoofdsponsor van het Lelystadse Roparunteam, stelde een prijs beschikbaar voor de klas die overall het hoogste bedrag opgehaald had, en voor het team dat op elke afzonderlijke school het meest bij elkaar bracht. De winnaars, klas 1H van de Rietlanden (€ 1.362,47) team Fantastic Four van de Rietlanden (€ 495,00), team Bodamali van de SGL (€ 370,40) en team Hilagonda van de Arcus

(€ 107,50) waren aanwezig bij de bekendmaking van de totaalopbrengst en werden getrakteerd op een maaltijd.

“We zijn er trots op dat we samen met de SVOL en de medewerkers op de 3 scholen dit evenement hebben kunnen neerzetten. Dankzij de belangeloze medewerking van BTV hebben we er een happening van kunnen maken alle scholen en het stadhuisplein met elkaar verbond. Wat ons betreft zeker voor herhaling vatbaar”, zegt Jop Fackeldey, teamcaptain Roparunteam Lelystad.

Dit jaar staan tijdens Pinksteren twee teams uit Lelystad aan de start van de Roparun in Hamburg. Zij leggen lopend en fietsend meer dan 500 kilometer af. De teams worden op Tweede Pinksterdag ingehaald in Rotterdam. De opbrengst gaat naar verschillende goede doelen die zich inzetten voor mensen met kanker, zoals Stichting Haarwensen en inloophuizen.

‘Samen hopen we zoveel mogelijk geld binnen te halen om het voor kankerpatiënten mogelijk te maken even ‘los te komen’ van de ziekte en even die ziekte vergeten. Het motto van de Roparun is niet voor niets ‘leven toevoegen aan dagen waar geen dagen meer aan het leven toegevoegd kunnen worden’.