IN MEMORIAM PETER GEURTSEN (1946 – 2022)

Op 31 augustus 2022 is onze Peter Geurtsen overleden. Peter was een Roparunner van het eerste uur. In 2015, 2016 en 2017 ging hij met ons mee als teambegeleider, loper of fietser. Maar vooral was hij een actieve steunpilaar bij o.a. de Natuurmarathon. Peter is 76 jaar geworden.

Het verlies van Peter komt hard aan. Peter was voor ons allemaal een bijzonder mens; aimabel, betrokken en met heel veel gevoel voor humor. De vrolijkheid straalde je tegemoet. Nooit meer die breed lachende Peter die je een enorme dreun op je schouder geeft. Het voelt onwerkelijk dat hij er niet meer is

Peter was de Roparun. Tijdens de keren dat hij meeging met het team stond hij voor iedereen klaar en had altijd een luisterend oor. Peter was altijd positief ingesteld. En was een aanpakker. Bergen kon hij verzetten voor bijvoorbeeld de Natuurmarathon of de Lichtjesloop of welke activiteit dan ook. En de laatste jaren steeds met een twinkeling in zijn ogen, misschien loop ik op mijn tachtigste nog wel een keer mee. Gewoon omdat het kan. Het heeft niet zo mogen zijn.

Peter heeft veel betekend voor ons team als actieve loper, als fietser, als enthousiast trainer maar vooral als verbinder en sfeermaker. Met zijn humor kreeg hij iedereen mee.

Velen missen in hem ook een ’maatje’. Iemand die er voor je was, met name als je tijdens een intensieve trainingssessie of wedstijd het niet meer zag zitten. Juist dan had Peter oog voor je en hielp je er door heen; met geduld, aandacht maar vooral ook het vertrouwenin jou dat hij uitstraalde.

We zullen Peter allemaal vreselijk missen en wensen Marijke en zijn kinderen  en kleinkinderen heel veel sterkte. Hij blijft voor altijd in onze Roparun herinnering.