De Flevorun gaat van start.

Op 9 en 10 april organiseert Roparunteam Lelystad de Flevorun. Met de Flevorun vragen we regionaal aandacht voor de goede doelen van Roparun en de inloophuizen binnen Flevoland die zich al jaren inzetten voor de doelgroepen van Roparun: het ondersteunen van mensen die zelf of in hun naaste omgeving zijn geconfronteerd met (de gevolgen van) kanker. Twee maanden voor de start van Roparun 2022, wordt zo experimenteel de eerste Flevorun gelopen. Nog bescheiden in omvang met twee teams, maar wel met alle aandacht voor de organisaties en vrijwilligers in Flevoland die zich met zoveel energie inzetten voor mensen die met kanker te maken hebben (gehad).

De Flevorun is – net als de Roparun – een estafetteloop en heeft een route van ongeveer 250 kilometer. Daarbij starten we in Lelystad, gaan wij langs de inloophuizen in Emmeloord, Kampen, Dronten, Zeewolde en Almere en eindigen weer in Lelystad bij het Provinciehuis en het Inloophuis Passie.De lopers gaan onderweg begeleid door fietsers en ondersteund door verzorgers, navigatoren, chauffeurs en koks. We verwachten dat het een mooie Flevorun wordt, dat de organisaties de goede aandacht krijgen en dat wij hen en de Roparun ook financieel kunnen versterken.

 Roparunteam Nagele

Ook in Nagele is er een Roparunteam. Dat team heeft echter na de periode van corona moeten besluiten te stoppen met haar activiteiten. Het organiseren – weer 20 tot 25 mensen bij elkaar brengen, inclusief alle verzorging en logistiek – is te ingewikkeld gebleken en het team uit Nagele is daarom gestopt. Een deel van het sponsorgeld is echter nog aanwezig. Het team heeft besloten deze gelden over te dragen aan het Roparunteam Lelystad met de opdracht deze beschikbaar te stellen aan de goede doelen van Roparun.

De overdracht vindt symbolisch plaats tijdens de Flevorun 2022 bij het Toon Hermanshuis in Emmeloord (Nijenbeek 4-B) bij de doorkomst van het team van Lelystad. Een paar leden van het team van Nagele lopen daarom mee met het team van Lelystad en overhandigen rond 20.00 uur in aanwezigheid van nog meer oud-teamleden van Nagele de cheque aan de teamcaptain van Lelystad