Flevorun 2023 vindt plaats op 1 en 2 april!

Wat is de Flevorun:

 • Een estafetteloop gedurende 24 tot 26 uur waarbij een afstand van ongeveer 260 tot 280 kilometer wordt afgelegd
 • De route gaat langs gemeenten in Flevoland en net daarbuiten
 • De Flevorun is gepland voor 1 april 2023 vanaf 12.00 uur tot 2 april rond 14.00 uur 2023
 • Roparunteam Flevoland neemt het initiatief en nodigt andere teams uit Flevoland of omliggende regio uit: bij voorkeur uit elke gemeente, in totaal niet meer dan 10 teams
 • Gelopen wordt volgens het Roparun-concept: 8 lopers, 4 fietsers (verdeeld in twee groepen) en verder eigen ondersteuning
 • Organisatie zorgt voor route(diensten), EHBO, 4 rust- en wisselpunten met basisvoorzieningen

Wat vragen we van de deelnemende teams:

 • startgeld van € 300 voor organisatiekosten
 • eigen sponsoringsactiviteiten; dit geld komt geheel ten goede van de Roparun (seizoen 2022 – 2023)
 • uiteraard kan daarbij gebruik gemaakt worden van alle Roparun-middelen en verwijzingen
 • organiseer zo mogelijk het doorkomst in de eigen gemeente (inrichting en publiciteit)
 • eventueel in samenwerking met lokale instellingen die de doelgroepen van Roparun ondersteunen en voor sponsoring in aanmerking kunnen komen

Wat is daarvoor nodig

In de eerste plaats natuurlijk enthousiaste teams die een sportieve prestatie neerzetten en tegelijk daarmee bijdragen aan de goede doelen van Roparun. Maar om dat te kunnen doen is meer nodig: voorbereiding, verzorging, catering, ondersteuning onderweg, communicatie en zo meer. Dat vraagt heel veel handen en ook geld voor de uitvoering en voor de goede doelen.

Wij zijn daarom op zoek naar partners die mee  willen doen en een bijdrage willen geven aan de Flevorun: in geld of in het beschikbaar stellen van middelen of diensten.

Ben jij de partner die wil bijdragen aan deze gezonde en brede sportieve uitdaging en zijn naam wil verbinden aan de goede doelen van Flevorun en Roparun? Je kunt dan contact opnemen met flevorun@roparunteamflevoland.nl en samen maken we afspraken hoe we die relatie kunnen vormgeven, passend bij jou als partner.

SlooOW NATUURMARATHON en SlooOW KIDSRUN 2023

zaterdag 13 mei 2023

Inschrijven voor de SlooOW Natuurmarathon 2023 >

Inschrijven voor de SlooOW Kidsrun 2023 >

Inschrijven voor de SlooOW Recreatieve Natuurloop 2023 >

Deze marathon loopt door de ongerepte natuur van de Oostvaardersplassen tussen Lelystad en Almere en wordt dit jaar voor de 12e keer gehouden. De organisatie is nu in handen van Roparunteam Flevoland, welke voorgaande jaren ook al hand- en spandiensten verrichtte. De opbrengst komt volledig ten goede aan Stichting Roparun.

Geheel in tegenstelling tot de tendens van groeiende deelnemersaantallen bij veel marathons, wil de SlooOW Natuurmarathon kleinschalig en eenvoudig blijven met een maximum van 75 teams. De SlooOW Natuurmarathon laat zich dus zeker niet kenmerken door entertainment, verzorgingsposten en ander vermaak op het parcours. Maar dat is ook niet nodig, want iedere deelnemer mag 42 kilometer lang een persoonlijke verzorger meenemen op de fiets.

Lopers die de afstand wel heel lang vinden hebben de mogelijkheid om deze marathon als duo te volbrengen; loper en fietser ‘ verdelen’ dan de afstand en lopen bij toerbeurt een zelf te bepalen aantal kilometers. Al met al levert dit een gemêleerd gezelschap op bij de start om 10 uur ’s ochtend bij watersportvereniging Het Bovenwater aan de Uilenweg (naast camping ’t Oppertje).

De kosten zijn €27.50 per team ( sololoper + begeleider of duo ) en is inclusief lunch! Inschrijving vindt uitsluitend plaats via het bijgevoegde formulier en is mogelijk tot de dag van de loop.

Voor de recreatieve loper bestaat er dit jaar ook de mogelijkheid om deel te nemen aan de 5 km loop die in het Hollandse Hout wordt uitgezet. Inschrijving kan zowel online als aan de start worden geregeld. Dat kan op de locatie vanaf 9.00u tot aan de start om 10.30u. De kosten hiervoor zijn € 7,50.

Tenslotte wordt dit jaar voor de tweede keer een kidsrun gehouden, de SlooOW Kidsrun ! Voor deze mini-versie  – voorafgaand aan de SlooOW Natuurmarathon – kan er door de jeugd gekozen worden voor óf een 800m parcours óf voor een afstand van 2 km! Kids in de leeftijd van 7-12 jaar (basisschoolleeftijd) zijn van harte welkom.

Ook hiervoor kun je je hier maar inschrijven ter plekke kan ook. Dat kan op de locatie vanaf 9.00u tot aan de start om 9.45. Het inschrijfgeld bedraagt € 5,–  per deelnemer. Ook deze opbrengst gaat uiteraard naar het goede doel. En…natuurlijk krijgen alle deelnemers na afloop een mooie medaille.

We hopen op een grote opkomst voor ons goede doel: die kankerpatiënten waarvoor geen dagen meer aan het leven kunnen worden toegevoegd, maar waarvoor wij juist in die fase wat willen betekenen.

Geregistreerde tijden deelnemers editie 2022 >

Bekijk de foto reportage over 2022! >

Geregistreerde tijden deelnemers editie 2021 >

Bekijk de foto reportage over 2021! >

Kompassieloop

7 oktober 2023

Coming Soon: De Kompassieloop. In samenwerking met Inloophuis Passie organiseren we een verrassende wandeling door Lelystad. Met bijzonder gebouwen en locaties. Zet 7 oktober 2023 vast in uw agenda.

Dé Roparun Talkshow

zaterdag 24 april 2022

Nog maar een paar nachtjes slapen!

Weet u wat de Roparun is ? Waarom we het doen ? En wat U kunt doen ? Op zondag 24 april organiseren we samen met het bestelplatform EetSmakelijk een online talkshow. Daarin praten we met teamleden, sponsoren maar ook met mensen en instellingen die een bijdrage van de Roparun hebben gekregen. En natuurlijk …er is een on-line veiling, U kunt live doneren (en wie weet bellen we U dan) en we laten mooie beelden van onze runs zien.

Binnenkort meer informatie op onze speciale Talkshow Pagina: https://roparunteamflevoland.nl/live/

Benefietconcert Boeierband

zondag 15 mei 2022

Op Zondag 15 mei organiseert Roparunteam Flevoland in samenwerking met Boer Kok en de Boeierband een uniek benefietconcert onder het motto: Proef de Polder!

De Boeierband is een akoestische band die met veel enthousiasme melodieuze popcovers meerstemmig ten gehore brengt.

De band is ooit ontstaan in de wijk de Boeier in Lelystad.  Muzikale buren met een passie voor muziek. Inmiddels wonen de leden verspreid over Lelystad en zelfs buiten Lelystad, maar de passie voor muziek is onverminderd. Geniet van Anton, Bob, Paul, Eric en Lizette!

Het concert vindt plaats op het erf van Boerkok,  Meerkoetenweg 9 te Lelystad. Boerkok, waar de boer kookt en de kok boert.  Boerkok is een  uniek lokaal gezicht met een Flevolandse identiteit.  Op hun erf doen ze wat ze zo graag doen: met de poten in de klei staan, met hun ziel en zaligheid koken, de smaak van Flevoland laten proeven, verhalen vertellen, bijeenkomsten organiseren en verbindingen leggen. Bij Boerkok kom je thuis.

Het programma ziet er als volgt uit:

15:00 – Zaal open
15:30 – Aanvang Concert
16:15 – Pauze
16:45 – Vervolg Concert
17:30 – Eind Concert
18:00 – Einde middag

De entree bedraagt € 12,50. Voor € 29,50 kunt u genieten van een all-in pakket: entree, 2 consumpties naar keuze en een aan tafel per persoon geserveerde polderproef: een selectie van 6 heerlijke Flevolandse hapjes , gemaakt met ingrediënten van de buren boeren van Boerkok.

Aansluitend is het natuurlijk gezellig om heerlijk bij Boerkok te dineren. Hiervoor kan via Boerkok rechtstreeks (organisatie@boerkok.nl ) gereserveerd worden. Kijk voor meer informatie op: https://www.boerkok.nl/